zondag, september 26, 2010

De complimenten van Joan Lippincott

Dat maak je niet elke dag mee, dat je wordt gecomplimenteerd door een internationaal vermaarde Amerikaanse publiciste. Het was mij afgelopen donderdag gegund naar aanleiding van mijn presentatie op het 2nd International Symposium on Information Management in a Changing World in Ankara. Mijn presentatie ging over de impact van ontwikkelingen op het gebied van ict op de validiteit van het concept 'Information Literacy'. Een hele mond vol maar het schijnt wel goed overgekomen te zijn. Een van de ontwikkelingen waar ik op wees, was dat zoeken naar informatie door digital natives steeds vaker wordt aangepakt door simpelweg vragen te stellen binnen hun digitale netwerk (chatten, social sites, communities). En als eerbetoon aan Edwin verwerkte ik er een verwijzing in naar een blogpost van hem die helemaal over dat onderwerp gaat (zie ook bijgaande foto die Klaas Jan maakte).
Het volledige paper is gepubliceerd bij Springer maar voor de full text versie heb je wel een subscription nodig. Ik zal er dan ook voor zorgen dat het 'accepted paper' binnenkort ook op de HBO Kennisbank beschikbaar komt.

Om nog even terug te komen op Joan Lippincott die onder andere bekend is van haar bijdrage aan Educating the Net Generation (hoofdstuk 13, Net Generation Students and Libraries). Zij was openings keynote spreker op het congres in Ankara en hield een inspirerende lezing met als kernthema het gebruik van "social mobile collaborative devices" in het hoger onderwijs. Onder andere verwijzend naar Chris Anderson constateert zij dat push technologieën daarbij een steeds belangrijker rol gaan spelen: "The Web Is Dead. Long Live the Internet" !

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Een eerbetoon van een oud-docent in deze vorm maak je ook niet elke dag mee. Dank je wel Jos!

Overigens wel vreemd dat je de paper ook niet kunt downloaden na inloggen op Springer Link. Daarmee wordt het eigenlijk een document dat je zou kunnen proberen te bemachtigen via #durftevragen :-)

9:56 a.m.  
Blogger Robin said...

Het beste is om even contact op te nemen met springerlink@springer.com die kunnen je verder helpen qua beschikbaarheid van het artikel uit het boek 978-3-642-16031-8.

Met vriendelijke groeten,
student IDM en medewerker Springer.
Robin de Groot

http://www.springerlink.com/content/n32j3um878720h40/

http://www.springer.com/computer/database+management+%26+information+retrieval/book/978-3-642-16031-8?changeHeader

5:45 p.m.  

Een reactie posten

<< Home