zaterdag, februari 04, 2006

Haagse Hogeschool

Het laatste nummer van het vakblad InformatieProfessional heeft wel een heel aardig Haagse Hogeschool-gehalte. En dan doel ik niet zo zeer op de rectificatie die de redactie op pagina 12 plaatste naar aanleiding van deze blog op 3 januari en waar Wouter zo aardig over schrijft, maar vooral op het hoofdartikel IDM : een opleiding op drift. Maar het begint natuurlijk al met de omslagfoto van 3 Haagse IDM-studenten in ons futuristisch ogende schoolgebouw.
Het artikel zelf is behoorlijk kritisch naar IDM-opleidingen in het algemeen. Gelukkig zijn de studenten Eric en Margriet wel enthousiast over hun opleiding in Den Haag, zij het dat Eric ook wel wat kanttekeningen plaatst, waar hij natuurlijk alle recht toe heeft. Al met al vind ik dat de Haagse IDM met twee van zulke vertegenwoordigers een heel aardige beurt maakt bij het beroepenveld.

De opmerking aan het einde van het artikel dat deze twee studenten "... zo gezien, samen wel een soort modelkoppel..." zijn, zal in hun schoolomgeving wellicht tot hilariteit leiden maar de redacteur haast zich om eraan toe te voegen dat hij dat slechts opmerkt in het kader van de mogelijkheden en beperkingen van de IDM-opleiding. Daarbij doelend op de aspiraties van Eric om in het commerciële bedrijfsleven te gaan werken en de booming digitale archiefwereld die staat de schreeuwen om gemotiveerde jonge mensen als Margriet. Daarmee slaat hij volgens mij toch ook de plank mis, want het beschreven afstudeerproject van Margriet is gericht op de meer museale erfgoedsector, en het 'booming archiefwezen' speelt zich nu juist niet dáár af maar in de kantooromgevingen van diverse overheidsorganisaties, twee werelden die onderling ook weer verschillen als dag en nacht.
Wat ik weer wel met hem eens ben is dat we Eric en Margiet best kunnen laten schuiven en dat we er over een half jaar zonder meer twee heel fijne informatiespecialisten aan zullen hebben

Technorati Tags: ,