donderdag, november 15, 2007

NVB Jaarcongres 2007

Niet live maar gewoon 's avonds laat op basis van wat aantekeningen. Wat is me bijgebleven van het NVB-congres dat vandaag plaatsvond in De Reehorst te Ede?

Geert Lovink (Institute of Network Cultures; HvA) besprak op kritische wijze de Wikipedia. En dat eens vanuit een andere invalshoek dan de zo vaak gehoorde twijfel over de betrouwbaarheid. Het concept achter de Wikipedia is in zijn ogen een consensus-model dat wordt beheerst door de "witte midenklasse". Hij hekelde het feit dat de huidige wikisoftware geen contradicties toelaat, anders dan in de Geschiedenis- en/of Overlegpagina die de gemiddelde gebruiker niet raadpleegt. Zijn bijdrage beeïndigde hij met een pleidooi voor een alternatieve presentatie van het standaard artikel met meer ruimte voor meningsverschillen bij onderwerpen die daartoe aanleiding geven, zoals bijvoorbeeld een pagina over het Midden-Oosten conflict.

Een goede tip deed ik op bij de lezing van Jaco Schouwenaar over de mediatheek en ict in het voortgezet onderwijs: hij wees op de studies van Larry Cuban waarin twijfels worden uitgesproken over het effect van ict-investeringen in het onderwijs zolang docenten niet worden betrokken bij de manier waarop deze worden ingezet.

De beste tip was echter van Bart van der Meij. Www.pipl.com voor het zoeken van gegevens over personen.
Technorati tag:
Del.icio.us tag:

2 Comments:

Blogger Bart van der Meij said...

Hallo Jos, dank voor vermelding... ik wil graag een stukje doorgeven aan Martin Misseyer van Ordina, die mij een paar weken geleden op Pipl tipte...

Grtz, Bart

11:45 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Pipl is leuk, maar in Nederland werkt wieowie.nl meestal beter.

1:58 p.m.  

Een reactie posten

<< Home