zaterdag, november 18, 2006

Geeltjes voor je computer

Het is een bekend beeld, de gele plakbriefjes op je computer of monitor. Maar met Fleck kun je nu werkelijk korte memootjes achterlaten op websites waar je nog eens vaker op wilt teruggrijpen.
Ik hoorde ervan via een mailtje van Olf die het blijkbaar op Blueace had gelezen. Omdat je de geFleckte pagina's ook kunt delen met vrienden is het inderdaad een typisch voorbeeld van een web 2.0-applicatie. Vlekkeloos gaat dat 'delen' overigens nog niet.

Voor Fleck hoef je niet te registreren maar als je dat wel doet zijn al je pagina's online op iedere computer beschikbaar. Handig voor de mobiele kenniswerker die we volgens mij langzamerhand allemaal wel worden.

Technorati tags:

3 Comments:

Blogger Boris Veldhuijzen van Zanten said...

Leuk stukje. Waarom ging het delen niet Fleckeloos trouwens?

2:53 p.m.  
Blogger Jos van Helvoort said...

@Boris,
Er zijn blijkbaar deeplinks (bijvoorbeeld http://www.vcob.be/portal/page?_pageid=953,1592281&_dad=portal&_schema=PORTAL) die niet door Fleck worden ondesteund. Met de bookmarklet kan ik deze pagina wel degeljk annoteren, maar als ik vervolgens doorstuur is hij vanuit Fleck niet te benaderen.

4:35 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

@ Boris.
Waarom er nog wat vlekjes zijn weg te werken bij Fleck kun je lezen bij http://www.techcrunch.com/2006/11/16/fleck-offers-zero-friction-web-annotation/
Daar is twee dagen gepraat over de voor- en nadelen van het ding - 49 comments weliswaar (menig Nederlands biblioblogger zou er een natte droom van krijgen) - maar daarna bleef het er stil... Niets zo vluchtiger als het web, zou je haast zeggen.
Wordt het wat met Fleck? Ze kunnen te rade kunnen gaan bij hun eigen posting:
http://www.blueace.nl/2006/06/startups-zonder-bubbels/
Over een jaar gaan we kijken hoe het met Fleck staat.
Olf

5:32 p.m.  

Een reactie posten

<< Home