zondag, oktober 22, 2006

Proefschrift Michiel van Kempen op DBNL

Het is verheugend dat steeds meer serieuze auteurs bewerkstelligen dat de vruchten van hun professionele pennelikkerij algemeen toegankelijk op het www worden geplaatst. Vandaag kom ik daar twee voorbeelden van tegen. Hoewel ze heel verschillend van kaliber zijn, mogen ze best in één adem genoemd worden.
Door Wouter (ja hij weer) werd ik er op geattendeerd dat Gerard Bierens een heel aardige bijdrage voor het Handboek effectief opleiden heeft geschreven over kennismanagement, kennisportals en web 2.0. En niet alleen dat, maar dat hoofdstuk bovendien (blijkbaar op persoonlijke titel) ook online heeft gezet. Zodat we er allemaal kennis van kunnen nemen, wat ik zeker nog eens serieus ga doen. Ik neem aan dat Gerard dat goed heeft geregeld met de uitgever, waaruit wellicht blijkt dat we heus niet altijd hoeven te dansen naar het pijpen van de commerciële partijen.
Zonder Gerard tekort te willen doen, de bijdrage van Michiel van Kempen aan de open access gedachte is inderdaad van een geheel andere orde. Michiel promoveerde in 2002 op circa een halve meter boekbanden over het onderwerp Geschiedenis van de Surinaamse literatuur. Zijn proefschrift verscheen een jaar later in een beter hanteerbare handelseditie maar het is natuurlijk toch wel heel bijzonder dat het volledige proefschrift nu digitaal te benaderen is. Well done jochie, en de hartelijke groeten uit Delft.

Technorati tag:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

11:17 p.m.  

Een reactie posten

<< Home