dinsdag, december 30, 2008

Het begint te kriebelen

Vond ik vorige week dinsdag nog "dat je je niet gek moet laten maken", nu struin ik toch het internet af voor de ijsverwachtingen. Snel zoeken gaat via onderstaande Google Aangepaste Zoekmachine. Geavanceerd zoeken kan ook heel goed met de zoekmachine van Schaatsforum.nl.

Site-suggesties op de Google Aangepaste Zoekmachine zijn natuurlijk van harte welkom.

dinsdag, december 23, 2008

Laat je niet gek maken

Bij RTL4 hadden ze in het nieuws van half acht al een item over de Elfstedentocht. Maar volgens Zoover mag ik blij zijn als ik aan het einde van de volgende week één of twee keer de schaatsen van zolder kan halen. En in Leeuwarden schijnt het niet anders te zijn.

maandag, december 22, 2008

Lijstjes delen

Onze studenten maken deze weken een 'information review'. Terwijl we tot vorig jaar een papieren rapport vroegen, willen we nu graag dat ze een gevulde database opleveren. Hoewel het ook in MsAccess of Adlib mag, geef ikzelf toch de voorkeur aan Refworks. Het leuke is dat deze citation manager niet alleen voor persoonlijk gebruik is bedoeld maar dat je de gegevens ook kunt delen op het www met Refshare. Vorige week stelde een alerte student me de vraag of toegevoegde attachments ook zichtbaar worden, want dat zou toch schending van copyright inhouden! Goed opgemerkt, maar ik moest het antwoord schuldig blijven. Ter geruststelling van mijzelf: zoals het op de HHS is ingericht, is het antwoord Nee. Daarom hier de verwijzing naar mijn collectie citations.
Technorati tag:

zondag, december 21, 2008

Als het voetballend niet lukt...

kun je nog altijd tot de 'beste en populairste sportsite' worden verkozen. PSV.nl meldt met trots dat het de beste website van het jaar 2008 is. Je mag er echter niet zo heel veel waarde aan hechten: de winnaar van 2007 was immers Feyenoord. Een hoge ranking op de People's Choice Award zou ook wel eens een indicatie kunnen zijn dat je aanhang er de voorkeur aan geeft om thuis bij de kachel te blijven zitten in plaats van de gang naar het kille stadion te maken.

vrijdag, december 19, 2008

KBenP en GO

Het maakte wel wat los bij me vanochtend, het bericht op Nedbib dat GO opleidingen per 1 januari 2009 een werkmaatschappij wordt van KBenP. Ik heb bij (toen nog) "Stichting GO" een arbeidsverleden van zo'n 12 jaar (tot september 2000) en heb halfweg jaren '90 aan de wieg gestaan van de samenwerking met mensen als Paul Baak die nu samen met Kees Koenen de directie voert over KBenP.

Mijn afscheid bij GO in augustus 2000 (foto, met links Paul Baak en in het midden Ton van Bedaf die samen de 'trekkers' waren van de cursus 'digitale archivering') werd vooral ingegeven door de inschatting van een betrekkelijk gering persoonlijk ontwikkelingsperspectief, de GO op zichzelf ben ik altijd een bijzonder warm hart blijven toedragen. Kijkend naar de afgelopen jaren kan ik alleen maar mijn petje afnemen voor het overweldigende cursusaanbod en de manier waarop dat steeds up to date is gehouden. Ik wil oud-collega's als Theo, Ron en Friso graag toewensen dat ze het imago van de GO als onafhankelijk opleidingsinstituut ook in de nieuwe constructie kunnen blijven waarmaken. Geef hun die ruimte Kees en Paul!

zaterdag, december 06, 2008

Dichtstbijzijnde boek meme

"46 Zie voor dit gedicht en het daarop volgende conflict tussen De Gemeenschap en de rooms-katholieke hiërarchie: Van Faassen, 'De Gemeenschap, "De droom van Nolens" en de gevolgen'."
Een eindnoot dus bij de inleiding op 'Roomse Ruzie', Van Faassen en Chen 2007.

De regels zijn simpel:
  • Neem het dichtstbijzijnde boek, nu meteen
  • Ga naar pagina 56
  • Vind de vijfde zin
  • Citeer die zin op je blog
  • Kopieer deze instructies onderaan de post
  • Zoek niet naar een goed boek, mooi boek, maar pak het dichtstbijzijnde.
Hattip: www.wowter.nl/blog/